perjantai huhtikuu 19. 2024

Minna Leinosesta Tampere Biennalen uusi taiteellinen johtaja

Minna Leinonen ja Tampereen Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Minnakaisa Kuivalainen Suomen Säveltäjien seminaarissa Tampere Biennalessa 2022. © Maarit Kytöharju

Sunnuntaina 10.4. päättyneen Tampere Biennale -nykymusiikkifestivaalin seuraavaksi taiteelliseksi johtajaksi on nimetty säveltäjä Minna Leinonen. Hän seuraa tehtävässä nelivuotiskautensa päättänyttä Jennah Vainiota, ja vastaa vuosien 2024 ja 2026 festivaalien ohjelmasuunnittelusta.

”Laajalla spektrillä tavoitteeni on tuoda nykymusiikkia lähestyttävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi luomalla yhteistä aluetta säveltäjien, muusikkojen ja yleisön välille. Se voi tapahtua kohtaamisten, yhteistyön ja jakamisen kautta. Samalla päivitetään ja nykyaikaistetaan ikonista kuvaa säveltäjästä”, Leinonen kertoo.

Leinosen (s. 1977) liikeooppera ALMA! on ehdolla vuoden 2022 Teosto-palkinnon saajaksi. Hänen musiikkiaan ovat esittäneet mm. BBC Philharmonic, Radion sinfoniaorkesteri RSO, Tampere Filharmonia, ICE ensemble, defunensemble, CHANGEnsemble, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Norrbotten NEO, Tapiola Sinfonietta, Jousia ensemble, Zagros, TampereRaw ja Uusinta Ensemble. Hän on myös ollut mukana monitaiteellisissa projekteissa, joissa musiikki kommunikoi esimerkiksi akrobatian, dokumentin, videon tai installaatioiden kanssa.

Minna Leinonen toimii myös Rondon kolumnistina. Voit lukea hänen kolumninsa täältä.

Tuoreimmat uutiset