Rusk-festivaali tähtää kirkkauteen

Christoffer Sundqvistin juuret ovat Pietarsaaressa ©Johan Folkesson-Karlsson

Pietarsaaren musiikkivuoden kohokohta, säveltäjä Sebastian Fagerlundin ja klarinetisti Christoffer Sundqvistin johtama RUSK-festivaali järjestetään neljättä kertaa 22.-27.11., ja tämän vuoden festivaalin teemana on Kristallinkirkkaus. Tapahtuma tarjoaa 12 konserttia Schaumansalissa, Pietarsaaren Museossa, O’Learys baarin jameissa sekä Pedersören kirkossa.  

Vierailevaksi säveltäjäksi on kutsuttu Jukka Tiensuu. Taiteilijoita ovat muun muassa viulistit Liza Ferschtman ja Anna-Liisa Bezrodny, alttoviulisti Lilli Maijala, sellisti Jan-Erik Gustafsson, pianisti Bart van der Roer, laulun monitaituri, sopraano Angelika Klas, kitaristi Ismo Eskelinen, kontrabasisti Niek de Groot, käyrätorvisti Hervé Joulain, klarinetisti Christoffer Sundqvist, fagotisti Bram van Sambeek ja Barock Ostrobothnia -orkesteri. 

Fagerlund ja Sundqvist perustelevat teemaa sillä, että nykyajan kiireessä ja jatkuvassa tiedontulvassa läsnäolo, fokusointi, vahva osaaminen ja mielen kirkkaus tuntuvat yhä kaukaisimmilta. Siksi he haluavat törmäyttää kristallinkirkkaita klassikoita ja taiteilijoita ja lupaavat myös yllätysmomentteja ja ajankohtaisia keskusteluja.

Edellinen artikkeliKaikki laulaa
Seuraava artikkeliHarald Andersén -kuorokilpailu kertoi Baltian vahvasta kuorokulttuurista