Taiteenlajit risteävät Rauma Festivossa

Rauma Festivon vieraileva taiteellinen partneri Auri Ahola (vasemmalla) ja taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo. © Diego Casiraghi

Rauma Festivoa vietetään Vanhan Rauman puutalokortteleissa 2.–6. elokuuta. Festivaalin teemana on Hurmos. Poikkitaiteellisuus on läsnä taiteellisen johtajan, viulisti Siljamari Heikinheimon sekä vierailevan taiteellisen partnerin, tanssija-koreografi Auri Aholan suunnittelemassa ohjelmassa, joka yhdistää eri taiteenlajeja breakdancesta oopperaan ja sirkuksesta elokuvaan.

Yksi esimerkki tästä on Taituruuden anarkia -esitys, jossa lavalla ovat niin viulistit Petteri Iivonen, Terhi Paldanius ja Eriikka Maalismaa kuin sirkustaiteilija Jay Gilligan ja breakdance-tanssija Simeoni Juoperi. Esityksessä saa kantaesityksensä myös Tytti Arolan uusi teos, jota varten valmistettuun erikoisjouseen tarvitaan kaksi soittajaa. Aholan ja Jimi Kettusen ohjaamassa Battlessa taiteilijat kisaavat kahdessa tiimissä: Paldaniuksen, Aholan ja Juoperin ohella taistelussa on mukana myös saamelainen rap-artisti Ailu Valle, ja seremoniamestarina toimii jazztrumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen.

Festivon ohjelmassa kuullaan myös mm. Marzi Nymanin uusi teos viululle, pianolle ja jazztriolle, Alice Guy-Blachén lyhytelokuvia Germaine Tailleferren, Francis Poulencin ja Anna Noran musiikkiin yhdistävä kinokonsertti, sekä kamarisovitus Giacomo Puccinin oopperasta Tosca, päärooleissaan Marjukka Tepponen, Kevin Greenlaw ja Sam Furness. Viikon taiteilijoista yhdistetyt parit järjestävät myös maksuttomia yllätysesityksiä Vanhan Rauman pihoilla festivaalin aikana. Koko ohjelma löytyy täältä.

 

Edellinen artikkeliMusiikki on musiikkia tyylistä riippumatta
Seuraava artikkeliMäntässä kuullaan maailmanluokan pianokonsertteja