sunnuntai toukokuu 19. 2024

Useat orkesterit peruneet loput kevätkauden konserttinsa

Muun muassa Helsingin kaupunginorkesteri on peruuttanut loppukevään konserttinsa. © Heikki Tuuli

Hallitus suositteli eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumista toukokuun loppuun saakka liittyen käynnissä olevaan maailmanlaajuiseen koronavirusepidemiaan. Aluehallintovirastot ovat tänään vahvistaneet hallituksen suosituksen ja kieltäneet yli 500 hengen yleisötilaisuudet niin sisä- kuin ulkotiloissa. Suomen orkesterikentällä tämä on tarkoittanut kokonaisten kausien perumista suurimmassa osassa orkestereita.

Jo eilen torstaina Helsingin kaupunginorkesteri (HKO) tiedotti tulevien kevätkauden konserttien perumisesta. Jo lunastetut konserttiliput hyvitetään asiakkaille. Kausikorteista hyvitetään peruuntuneiden konserttien osuus. HKO kertoo tiedotteessaan seuraavansa tilannetta. “Päätös mm. peruuntuneiden konserttien mahdollisista verkkolähetyksistä tai muista korvaavista esiintymisistä on tekeillä.”

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) puolestaan jatkaa konserttitoimintaansa, tosin ilman saliyleisöä. RSO:n Musiikkitalon konserttisalin konsertit ajalla 13.3.–27.5.  esitetään suorana Ylen kanavilla Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa sekä jälkilähetyksinä Yle Teemalla ja Yle TV1:ssä toistaiseksi. Keskiviikon 18.3. konsertin kapellimestari Rafael Payare ja sellosolisti Alisa Weilerstein ovat peruuttaneet tulonsa. Payaren sijaan konsertin johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja muuttuneesta ohjelmasta tiedotetaan mahdollisimman pian.

Musiikkitalon Paavo-salissa järjestettävät kamarimusiikkikonsertit 15.3. ja 10.5. järjestetään kaikesta huolimatta normaaleina yleisötilaisuuksina. Kamarimusiikkifestivaali MIND!:n avajaiskonsertti Musiikkitalon konserttisalissa perutaan, mutta festivaalikonsertit Paavo-salissa 25.4 ja 26.4. sen sijaan järjestetään.

RSO:n konsertteihin 13.3.–27.5. ostetut kertaliput lunastetaan takaisin. Lipun hinta palautetaan ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja. Ostettujen kausilippujen hinnasta palautetaan asiakkaalle sarjaan kuuluvien konserttien osuus aikavälillä 13.3.–27.5.2020 ilman ostohetkellä maksettua tilausmaksua sekä käsittely- ja toimitustapakuluja. Hyvitysten hakemisesta ohjeistetaan RSO:n verkkosivuilla.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Suomen kansallisooppera ja -baletti peruu kaikki esitykset 14.4. asti. Peruutukset koskevat päänäyttämön ja Alminsalin esitysten lisäksi myös ilmaistapahtumia ja lapsille suunnattua toimintaa. Kansallisooppera ja -baletti aloittaa yt-neuvottelut, joiden jälkeen tiedotetaan loppukevään esityksistä. Peruutettujen liput hyvitetään. Asiakas voi halutessaan myös itse perua lippunsa loppukevään esityksiin, joiden toteutumisesta ei ole vielä tietoa. Esityskatkon aikana oopperasta ja baletista voi nauttia Kansallisoopperan Stage24-virtuaalinäyttämöllä katsomalla tallenteita viime vuosien ohjelmistosta.

Suomalainen barokkiorkesteri peruu ensi vaiheessa suurimmat tilaisuudet eli passiokonsertit Suomen Laulun ja Cantores Minoreksen kanssa 8.–10.4. Kuorot tiedottavat lippuihin liittyvistä asioista omilla kotisivuillaan. Suomalainen barokkiorkesteri on suunnitellut keväälle paljon pienimuotoista toimintaa. Näiden tapahtumien sekä Ritarihuoneella järjestettävien residenssisarjan konserttien perumisesta tai järjestämisestä orkesteri päättää viranomaisohjeiden ja huolellisen riskiarvion jälkeen. Konserttikohtaiset tiedot päivittyvät ensimmäiseksi konserttikalenteriin, minkä lisäksi muutoksista tiedotetaan mm. sosiaalisen median kanavissa.

Kuopion kaupunginorkesteri perui tänään kaikki kevätkauden konsertit toukokuun loppuun saakka. Lippurahat voi lunastaa takaisin lippujen ostopaikasta. Kausikorttilaisille hyvitetään lippurahat toteutumattomien konserttien määrän mukaan. Orkesteri seuraa aktiivisesti tilannetta ja tiedottaa toiminnastaan lisää mahdollisimman pian.

Lapin kamariorkesterin loppukevään kaikki konsertit on niin ikään peruttu. Peruutettujen konserttien liput voi vaihtaa vuoden loppuun voimassa olevaan lahjakorttiin tai lunastaa lipun hinnan takaisin. Lapin kamariorkesterin kevään kausikortista palautetaan peruttujen konserttien osuus kausikortin hinnasta. Kausikortin palautuksen voi vaihtaa lahjakorttiin, jonka voi käyttää esimerkiksi syksyn kausikorttiin myöhemmin. Korundi ei palauta Ticketmasterin käsittely- ja tilauskuluja. Korundin lipunmyynti on tällä hetkellä ruuhkautunut, joten kaikkia lippuperuutuksia ei pystytä käsittelemään välittömästi.

Mikkelin kaupunginorkesterin konsertit on peruttu toistaiseksi. Kaupunginorkesteri selvittää mahdollisuuksia tehdä konsertteja suorina internetlähetyksinä ja tiedottaa asiasta erikseen.

Tapiola Sinfoniettan kaikki konsertit on peruttu toukokuun loppuun saakka. Kaksi Tapiola Sinfoniettan konserttia kuitenkin striimataan kevään aikana: 27.3. oleva Beethoven-sarjan konsertti sekä 17.4. oleva Metsänpeitto. Metsänpeitto-konsertti on mahdollista kuulla myös suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä. Orkesteri päivittää kotisivuilleen lisätietoa striimauksista. Lipun lunastaneet voivat halutessaan hakea hinnanpalautusta maksamistaan kertalipuista Lippupisteeltä. Kausikorttien hyvityksestä orkesteri tiedottaa ensi viikolla.

Pori Sinfoniettan The Lord of the Rings Fantasy -konsertti 19.3. peruutetaan. Orkesteri tiedottaa oppukauden toiminnasta myöhemmin. Ohjeet nyt peruutetun konsertin lipun ostaneille annetaan tulevan viikon aikana.

Tampere Filharmonia peruu konserttinsa Tampere-talon Isossa ja Pienessä salissa toukokuun loppuun saakka. Yksittäislipun ostaneet voivat joko hakea korvausta lipun hinnasta tai vaihtaa lippunsa Tampere Filharmonian syyskauden 2020 konserttilippuun tai lahjakorttiin, joka käy kaikkiin Tampere Filharmonian konsertteihin.

Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni yksittäislipun ostaja vaihtaisi lippunsa syyskauden konsertteihin. Lippuvaihdon toiseen tapahtumaan voi tehdä 4.5. alkaen Lippu.fi:n puhelinpalvelussa tai Tampere-talon lipunmyynnissä. Korvausta yksittäislipun hinnasta voit hakea Lippu.fi:n sivustolla. Kausikorttilaisille orkesteri tarjoaa kiinteät hyvityssummat lahjakortteina jäljellä olevien kausikonserttien mukaisesti. Kausikorttilaisia pyydetään ottamaan yhteyttä Tampere-talon lipunmyyntiin.

Orkesteri seuraa aktiivisesti tilannetta ja päätös muiden peruuntuneiden konserttien mahdollisista verkkolähetyksistä tai muista korvaavista esiintymisistä on tekeillä.

Myös Oulu Sinfonia peruu kevään 2020 konserttitoimintansa. Orkesteri on yhteydessä kaikkiin lipun ostaneisiin asiakkaisiin, joiden yhteystiedot löytyvät Ticketmasterin järjestelmästä. Tilanteen poikkeuksellisuuden ja huomattavan mittaluokan johdosta lippuihin liittyviä peruutusvaateita ei kuitenkaan pystytä käsittelemään välittömästi. Kevään kausikortin lunastaneille tiedotetaan erikseen toimenpiteistä.

Jyväskylä Sinfonia tiedotti niin ikään loppukevään konserttien peruuntumisesta. Orkesteri päivittää ohjeet konserttilippujen hyvityksen saamiseksi orkesterin kotisivuille sekä sosiaalisen median kanaviin lähipäivinä.

Joensuun kaupunginorkesteri seuraa aktiivisesti tilannetta. Loppukevään kaikki kaupunginorkesterin konsertit on peruttu toukokuun lopulle saakka. Lipun kevään konsertteihin ostaneet voivat hakea rahansa takaisin Carelicumista maanantaista 16.3. alkaen. Joensuun kaupunginorkesterin kausikorttilaisia informoidaan ensi viikolla kausikorttihinnan palautuksista.

Kymi Sinfoniettan loppukevään konsertit on peruttu toukokuun loppuun asti. Näillä näkymin siis Kymijoen Lohisoiton avajaiskonsertti pidetään 3.6. Kymi Sinfonietta lupaa kuitenkin näkyä ja kuulua verkossa. Orkesteri tiedottaa asiasta lisää myöhemmin. Orkesterin kotisivuilla on ohjeet lipunpalautuksia koskien.

Sinfonia Lahden konsertit on puolestaan peruttu toistaiseksi 12.4. saakka. Muiden kevään konserttien osalta lipunmyynti on jäädytetty. Lipun jo lunastaneet voivat halutessaan palauttaa 12.4. jälkeen järjestettävien konserttien konserttilipun. Orkesteri kartoittaa tarvittaessa korvaavan ohjelman mahdollisuuksia.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on perunut vain osan tulevista konserteistaan koronavirustilanteen, ulkomailta tulevien solistien ja muusikoiden karanteenin sekä matkustushaasteiden takia. Meditaatio-konsertit 23.4. ja kamarikonsertti 16.4. sekä Kevätääniä-konsertti 14.5. ovat toistaiseksi ohjelmassa niin, että ne järjestetään  mahdollisesti myöhemmin. Orkesteri tiedottaa asiasta lisää myöhemmin. Tällä hetkellä orkesteri on perunut konsertit 19.3., 2.4., 8.4. ja 1.5.

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden ohjelmisto sekä Konserttitalon ison salin muut tapahtumat peruutetaan 12.4.2020 asti. Lipun 12.3.–12.4. konsertteihin ostaneisiin asiakkaisiin ollaan yhteydessä ja mahdollisista korvauksista  orkesteri tiedottaa erikseen. Torstain 19.3. Enigma-konsertti pyritään toteuttamaan verkkokonserttina. Suoraa lähetystä voi seurata 19.3. klo 19 alkaen täältä.

Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin (KPKO) Beethoven-konserttisarjaan kuuluva konsertti lauantaina 14.3. Kokkolan Snellman-salissa on peruttu. Konsertin uusi ajankohta on perjantai 18.9. ja peruutettuun konserttiin lunastetut liput käyvät siihen. Orkesteri tiedottaa kevätkautensa toiminnasta ensi viikolla.

UMO Helsinki Jazz Orchestran Savoy-teatterin konsertit 27.3., 31.3. ja 23.4. siirtyvät järjestettäviksi myöhempänä ajankohtana. Jo hankitut liput käyvät sellaisenaan uutena ajankohtana järjestettävään konserttiin. Orkesteri tiedottaa mahdollisimman pian uusista konserttipäivistä ja lippujen palautuksiin liittyvästä menettelystä. Lisäksi orkesteri konsertti valtakunnallisilla puhallinpäivillä 20.3. peruuntuu ja konsertti Sipoon Topelius-salissa 28.4. siirtyy myöhempään ajankohtaan. Vuotalon konsertti tiistaina 17.3. järjestetään näillä näkymin suunnitellusti. Kaikki muut orkesterin konsertit ovat tällä hetkellä toteutumassa normaalisti.

Kamariorkesteri Avanti tiedotti tänään pääsiäisen Kaija Saariahon La passion de Simone -oratorion esitykset Musiikkitalossa sekä Kaikkien aikojen klassikot -konsertti Tammisaaressa on peruttu. Konsertit pyritään siirtämään myöhempään ajankohtaan.

Seinäjoen kaupunginorkesterin Kahden requiemin ilta -konsertti perjantaina 3.4. Lakeuden ristissä on peruttu. Konsertissa oli tarkoitus esittää Maurice Duruflén ja Wolfgang Amadeus Mozartin requiemit. Orkesteri kertoo tiedotteessa seuraavansa aktiivisesti tilannetta ja korvaavan ohjelman mahdollisuuksia. Jo lunastettujen konserttilippujen ja kausikorttilaisten lippujen hyvityksiin liittyviin kysymyksiin tulee ohjeet orkesterin kotisivuille tulevan viikon aikana.

Hyvinkään orkesterin huhti- ja toukokuun konsertit on peruttu. Toukokuun vierailukonsertti Riihimäen Kesäkonsertteihin siirtyy syksylle 2020. Orkesteri pyrkii toteuttamaan syyskaudella 2020 myös nyt perutut huhtikuun konsertit. Kesäillan musiikkia -konsertti Hyvinkään vanhassa kirkossa kesäkuussa toteutuu näillä näkymin. Hyvinkää-salin perutun konsertin (20.4.) lippujen palautuksesta vastaa Lippu.fi. Ohjeet palautukseen näet täältä.

EDIT 14.3.2020 klo 13.22 – Lisätty tieto Seinäjoen kaupunginorkesterin huhtikuun konsertin peruuntumisesta.

EDIT 15.3.2020 klo 21.41 – Lisätty tieto Hyvinkään orkesterin konserttien tilanteesta.

Tuoreimmat uutiset