lauantai toukokuu 4. 2024

Uusi professori Sibelius-Akatemiaan

Mieko Kanno. Kuva: Michel Marang
Kuva: Michel Marang

Japanilaissyntyinen musiikintutkija ja viulisti Mieko Kanno (s. 1968) on nimitetty taiteellisen tohtorikoulutuksen professoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Professuuri alkaa 1.9.2016 ja kestää viisi vuotta.

Kannolla on takanaan laaja-alainen taiteilijanura viulistina, ja hän on voittanut useita kansainvälisiä viulukilpailuja. Hän on valmistunut musiikin tohtoriksi vuonna 2001 Yorkin yliopistosta ja työskennellyt muun muassa tutkimusjohtajana Durhamin yliopistossa. Tällä hetkellä hän työskentelee tutkijana Skotlannin kuninkaallisessa konservatoriossa.

Sibelius-Akatemian tulevana professorina Kannon tehtäviin kuuluvat tohtoriopiskelijoiden ohjaaminen, opetustyö, oma taiteellinen toiminta sekä kansainvälisten yhteyksien edistäminen professuurin edustamilla aloilla. Tutkijana Kanno on erikoistunut nykymusiikin esittämiskäytäntöihin, kuten hän itse kertoo:

– Käytäntöön pohjautuva tutkimus herättää tällä hetkellä suurta kiinnostusta menetelmänä ymmärtää ja luoda elävää musiikkikulttuuria. Tavoitteeni on edistää Sibelius-Akatemian taiteellista tohtorikoulutusta niin, että yhä useampi muusikko maailmassa pääsee luomaan ja toteuttamaan huippuosaamistaan taiteellisen toiminnan kautta.

 

 

 

 

Tuoreimmat uutiset