torstai maaliskuu 28. 2024

Vain sekakuorosarjassa ruuhkaa Vocal Espoon kuorosävellysfinaalissa

Vocal Espoo -sävellyskilpailun voittajistoa. © Maarit Kytöharju

Vuoden 2018 Vocal Espoo -kuorofestivaalin avajaiskonsertin ohjelma oli samalla festivaalin kansainvälisen kuorosävellyskilpailun finaali. Kilpailuun lähetetyistä 161 sävellyksestä 64 prosenttia oli sekakuorosävellyksiä, ja finaaliin asti selviytyi kymmenen sävellystä, joista viisi sekakuorolle, kaksi lapsikuorolle, kaksi naiskuorolle ja yksi mieskuorolle. Palkintosummina jaettiin yhteensä 13 500 euroa.

Sekakuorosarjan voittajaksi päätyi ranskalainen Philippe Bodin teoksellaan Flores artificii. Bodinin saama palkintosumma oli 2 300 euroa. Jaetun toisen palkinnon saivat italialainen Gianluca Castelli teoksella Calix iste sekä Pablo Trindade-Roballo Uruguaysta kaksiosaisella kappaleella Pasajes. Kolmannen sijan jakoivat ranskalainen Charles van Hemelryckin Présence ja venezuelalaisen Manuel Hurtadon Figura Infinita.

Mieskuorosarjassa jaettiin vain toinen palkinto, jonka sai italialainen Bernardo Zanetti teoksesta Crucifixus. Myöskään lapsikuorosarjassa ei jaettu ensimmäistä palkintoa; toiselle sijalle pääsi saksalaisen Jona Kümperin In paradisum ja kolmannen palkinnon sai argentiinalaisen Jorge Luis Ferrarin A Guinea Pig. Naiskuorosarjan voitti italialaisen Massimo Zanellan Dove tu siedi, ja toisen sijan sai espanjalaisen Juan Manuel Conejo Gonzálezin Hixa. Kolmatta palkintoa ei jaettu.

Kilpailuteosten esittäjinä toimivat Tapiolan kuoro, Ylioppilaskunnan Laulajat, Naiskuoro KYN, Spira Ensemble ja EMO Ensemble.