lauantai toukokuu 4. 2024

Yle leikkaa rajusti kulttuuritarjontaa

pasilan-torni_02
Kuva: radiomap.eu

Satoja työntekijöitä ehkä irtisanotaan muutosten mukana.

Yleisradio aikoo tehdä lähivuosina suuria muutoksia radiokanaviensa tarjontaan. Muutosten myötä kulttuuritarjonta vähenee radioissa – ja sen myötä myös musiikkipuoli muuttuu. Helsingin Sanomien mukaan Yle siirtää 15-20 % resursseistaan ”uusille alueille” neljänä tulevana vuotena, joten muutos on erittäin suuri.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen kertoo Ylen haastattelussa, että radiokanavat eivät enää tarjoa ihmisille heidän musiikkimakuaan vastaavaa musiikkia. Lisäksi hän perustelee uudistusta tarpeelliseksi, koska radion kuuntelu siirtyy yhä enemmän nettiin. Populaarimusiikin ja Radion Sinfoniaorkesterin tarjontaan ei ole Kivisen mukaan tulossa muutoksia.

HS:n mukaan uudistukset tulevat musiikissa koskemaan isojen musiikkitapahtumien supistuksia. Radiokanavia saatetaan vähentää, ja tv-kanavat Yle Fem ja Yle Teema todennäköisesti yhdistyvät.

Vähennykset voivat johtaa myös satojen Ylen työntekijöiden irtisanomiseen.

Siinä tuotannon osassa, mitä tämä tuotannollinen muutos todennäköisesti koskettaa, on noin 450 henkeä”, Kivinen kertoo HS:lle.

Ainakaan Yleä ei voi moittia salailusta.

Korjaus 29.9.: Lause ”Vähennykset johtavat myös satojen Ylen työntekijöiden irtisanomiseen” korjattiin muotoon ”vähennykset voivat johtaa”. Asiasta ei ole uusimpien tietojen mukaan saatu varmuutta.

Tuoreimmat uutiset