perjantai huhtikuu 19. 2024

Yrjö-palkinto rumpali Mikko Hassiselle

© Maarit Kytöharju

Rumpali ja säveltäjä Mikko Hassinen palkittiin perjantaina 5. marraskuuta Jazzliiton Yrjö-palkinnolla, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle suomalaiselle jazzmuusikolle. Palkinto on jaettu vuodesta 1967.

Hassinen (s. 1971) on opiskellut jazzmusiikkia, sävellystä ja musiikin teoriaa Sibelius-Akatemiassa ja työskennellyt 1990-luvulta saakka rumpalina, säveltäjänä ja sovittajana. Hän on voittanut Esko Linnavalli -sävellyskilpailun vuonna 2009 sekä Teosto-palkinnon vuonna 2015. Hassinen toimi myös UMO Jazz Orchestran taiteellisena johtajana vuosina 2017–19. ”Hän on tehnyt mittavan uran rumpalina, kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Hänen musiikillinen spektrinsä ulottuu akustisessa jatsista maailmanmusiikin kautta aina modernimpaan sähköiseen ilmaisuun”, avaa Jazzliiton hallituksesta koostuvan palkintoraadin jäsen Matti Lappalainen tunnustuksen perusteita.

Andania-elämäntyöpalkinnolla Jazzliitto palkitsi jazzlaulaja ja laulunopettaja Maija Hapuojan. Yleisradion myöntämä, ei-muusikolle jazzalan toimijalle myönnettävä Varjo-Yrjö -palkinto päätyi tänä vuonna manageri Pia Raitalalle.

Tuoreimmat uutiset