perjantai toukokuu 3. 2024

Bernsteinin Candide-operetin vierailu Turkuun peruttiin

Savoy-teatterissa Helsingissä vuonna 2018 ensiesitetty Candide-tuotanto oli tarkoitus esittää Turussa lokakuussa. © Juuso Koski

Jo kertaalleen huhtikuusta lokakuulle siirretty Leonard Bernsteinin Candide-operetin vierailu Turussa peruttiin tällä viikolla. Esitys oli tarkoitus toteuttaa 16. lokakuuta Turun konserttitalolla. Peruttu Candide-tuotanto oli peräti neljän toimijan – Turun ruotsalaisen teatterin, Turun filharmonisen orkesterin, Turun musiikkijuhlien sekä HI Productionsin – yhteistyö.

Linjaukset turvavälien noudattamisesta Turun konserttitalolla tekevät operetin esittämisen mahdottomaksi, sillä orkesteri, kuoro ja solistit eivät mahdu konserttitalon lavalle turvavälejä noudattamalla.

“Tilanne on valitettava, mutta menemme aina ihmisten turvallisuus edellä ja noudatamme virallisia ohjeita ja suosituksia. Candide joudutaan nyt peruuttamaan, mutta katsomme eteenpäin ja yleisöllä on seuraavan kerran mahdollisuus nauttia oopperasta keväällä 2021”, Turun ruotsalaisen teatterin johtaja Jukka Aaltonen kertoo.

Ensi vuoden huhtikuussa Turun ruotsalainen teatteri esittää yhteistyössä Turun filharmonisen orkesterin kanssa oopperaparin Pietro Mascagnin Cavalleria rusticanasta ja Ruggero Leoncavallon Pajazzosta.

Tuoreimmat uutiset