perjantai toukokuu 17. 2024

Ilmari Hannikainen -palkinto Meri Louhokselle

Meri Louhos tunnetaan pitkän pedagogiuransa lisäksi soolopianistina, liedsäestäjänä ja kamarimuusikkona.

Yli 60 vuotta opettanut Louhos jatkaa yhä uraansa.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö on myöntänyt Ilmari Hannikainen -pianopedagogipalkinnon Meri Louhokselle. Palkinto on kertaluonteinen.

15 000 euron palkintosumma luovutetaan 27.9.2017 Jyväskylä Sinfonian konsertissa, jossa esiintyy pianosolisti Víkingur Ólafsson. Päätös palkinnon saajasta oli palkintolautakunnan mukaan yksimielinen.

Meri Louhos on kuulunut Sibelius-Akatemian opettajistoon vuodesta 1954 saakka. Opetettuaan ja konsertoituaan yli 60 vuotta Louhos pitää yhä aktiivisesti piano- ja mestarikursseja eri puolilla Suomea sekä toteuttaa oppimateriaalia eri tasoisille pianisteille.

Tämän lisäksi Louhos toimii yhä esiintyvänä pianistina, säestäjänä ja kilpailujen tuomarina. Hän on aiemmin puhunut pianomusiikin puolesta koululaiskonserteissa, tv-juontajana ja toimittajana taidemusiikista kertovassa Sävel on vapaa -radio-ohjelmassa.

Suomen ensimmäisen pianoprofessori Ilmari Hannikaisen syntymästä on kulunut tänä vuonna 125 vuotta. Tunnustuspalkinto haluttiin myöntää laajaa arvonantoa säveltaiteen parissa nauttivalle pianopedagogille, jonka työtä leimaa monipuolisuus, avarakatseisuus ja inspiroivuus sekä kiinnostus alkeispedagogiikasta ammattiosaajiin.

Oikaisu 28.4. klo 16.02: Palkinto on kertaluonteinen, eikä sitä jaeta jatkossa.

Tuoreimmat uutiset