torstai toukokuu 2. 2024

Uusimaa-palkinto Finlandia-laulajille

Finlandia-laulajia johtamassa Teppo Salakka. © Kari J. Hietala

Neljän mieskuoron ja yhden orkesterin projekti sai alkunsa Sibelius 150 -juhlallisuuksista.

Uudenmaan maakuntahallitus on valinnut Uusimaa-palkinnon saajaksi Finlandia-laulajat. Kyseessä on neljän uusmaalaisen mieskuoron kuoroprojekti, jossa mukana ovat Järvenpään mieslaulajat, Keravan Mieslaulajat, Tuusulan Mieslaulajat ja Runebergskören BSB. Tänä vuonna joukkoon liittyi myös Lohjan kaupunginorkesteri. Projekti jatkuu Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä.

Erilaisista toimintakulttuureista ja taustoista tulevat kuorot ovat ennakkoluulottomasti ja menestyksellisesti luoneet vahvaa musiikkiosaamista ja uudenlaisen toimintatavan. Finlandia-laulajissa kunta- ja kielirajat ylittyvät mutkattomasti”, maakuntahallitus perustelee päätöstään

Taustavaikuttajia projektissa ovat olleet kuorojen taiteelliset johtajat Teppo Salakka ja Filip Häyrynen sekä Lohjan kaupunginorkesterin intendentti Felix von Willebrand.

Uusimaa-palkintoon sisältyy 2000 euron rahapalkinto ja kunniamaininta. Palkinto myönnetään henkilölle tai ryhmälle, joka on edistänyt yhteisöllisyyttä innovatiivisella toiminnalla tai käytännöllä.

Tuoreimmat uutiset