tiistai toukokuu 7. 2024

Kesän Rauma Festivossa pääpaino etäkonserteissa, myös Urkuyö ja Aaria pohtii joidenkin konserttien striimaamista

Mezzosopraano Essi Luttinen tulkitsee yhdessä pianisti Roope Gröndahlin kanssa oopperaotteita lauantaina julkaistavassa Rauma Festivon konserttitallenteessa. Kuvalähde: Luttisen kotisivut

Viulisti-kapellimestari Jan Söderblomin suunnittelema kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestetään pandemiasta huolimatta 4.–8. elokuuta. Vallitsevan tilanteen vuoksi festivaali tulee kuitenkin toteutumaan erilaisena kuin aiemmin. Tänä kesänä festivaali panostaa nimittäin konserttistriimauksiin.

Rauma Festivon taiteellisena johtajana toimiva Söderblom ja festivaalia järjestävä Rauman konserttiyhdistys pitävät tärkeänä mahdollisuutta kokea musiikkia, ilo ja yhteisöllisyyttä myös poikkeusoloissa. Yleisön ja esiintyjien terveys ja turvallisuus ovat kuitenkin tiedotteen mukaan etusijalla.

“Verkon välityksellä voidaan tavoittaa entistä laajempi yleisö ja tuoda monipuolisesti esille Rauman ainutlaatuisia konserttipaikkoja.” Tarkempi ohjelma selviää kesäkuussa.

Festivaali tarjoilee yhden etäkonsertin jo tulevana lauantaina 2. toukokuuta. Huhtikuussa Paraisten Furuvikin kartanossa taltioidussa konsertissa mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Roope Gröndahl tulkitsevat otteita Claudio Monteverdin, Wolfgang Amadeus Mozartin, Georges Bizet’n ja Aulis Sallisen oopperoista. Konsertti oli alunperin tarkoitus pitää raumalaisille seitsemäsluokkalaisille, mutta koronapandemian vuoksi se toteutettiin etänä.

Taltioinnin voi katsoa lauantaina kello 15 alkaen mm. festivaalin verkkosivuilla tai Facebook-sivulla.

 

Urkuyö ja Aaria perutaan, mutta joitakin konsertteja ehkä striimataan

Espoolaisen Urkuyö ja Aaria -festivaalin hallitus puolestaan on päättänyt peruuttaa festivaalin tältä kesältä. Festivaalin oli tarkoitus soida kesäkuun alusta aina elokuun loppuun.

“Festivaaliyleisön turvallisuus on meille ensisijainen asia ja haluamme kantaa vastuumme taistelussa koronaepidemiaa vastaan”, tiedotteessa todetaan.

Peruutuksesta huolimatta festivaali selvittää mahdollisuutta striimata joitakin konsertteja kesän aikana. Espoon kaupunginteatterin ja Tapiola Sinfoniettan kanssa yhteistyössä toteutettava Ludwig van Beethovenin Fidelio siirtyy elokuulle 2021. Muista yksityiskohdista tiedotetaan niiden varmistuttua.

Jo ostetut festivaaliliput voi käyttää kesällä 2021 tai halutessaan palauttaa. Festivaali päivittää tarkemmat ohjeet asiasta verkkosivuilleen ja Facebookiin.

Tuoreimmat uutiset