torstai toukokuu 16. 2024

Kordelinin säätiöltä vajaa miljoona euroa kulttuurihankkeisiin – Game Music Collectivelle suurin avustus

Vuonna 2017 debytoinut Game Music Collective sai Kordelinin säätiöltä 200 000 euroa suomalaista pelimusiikkia eri aikakausilta kokoavan äänitteen toteuttamiseen. © Game Music Collective

Alfred Kordelinin säätiö on jakanut yhteensä 900 000 euroa suuriin kulttuurihankkeisiin. Tänä vuonna hakemusten joukosta erottuivat etenkin korkeatasoiset musiikin apurahahakemukset. Seitsemästä tuetusta hankkeesta pelimusiikin ammattiorkesteri Game Music Collective sai suurimman avustuksen.

Säätiöltä 200 000 euroa saanut Game Music Collectiven hanke nostaa ensimmäistä kertaa esille suomalaiset pelimusiikin ammattilaiset, niin musiikin tekijät kuin sen esittäjätkin. Nyt saadun rahoituksen avulla orkesteri toteuttaa pelimusiikkiäänitteen, johon kootaan kattaus suomalaista pelimusiikkia eri aikakausilta.

Euroopan ensimmäisenä pelimusiikin ammattiorkesterina Game Music Collective on esiintynyt merkittävimmissä suomalaisissa konserttisaleissa. Lisäksi orkesterin konserttitaltiointeja on katsottu YouTubessa lähes kaksi miljoonaa kertaa.

”Kyse on uudesta kehittyvästä musiikkigenrestä, joka tuo uutta yleisöä perinteiseksi koetun orkesterimusiikin pariin. Game Music Collectiven konserteissa 85 prosenttia kuulijakunnasta on alle 35-vuotiaita, joista suurin osa on miehiä”, Kordelinin säätiön toimitusjohtaja Erik Båsk toteaa.

Kaija Saariaho -urkusävellyskilpailulle ja Savo Oopperan Minna Canth -oopperalle molemmille 100 000 euroa

Muita säätiön tukemia, musiikkiin liittyviä hankkeita on kansainvälinen Kaija Saariaho -urkusävellyskilpailu. Säätiö toimii  tiistaina 17. maaliskuuta käynnistyneen kilpailun päärahoittajana, ja kilpailun järjestävät Musiikkitalon Urut Soimaan -yhdistys ja Musiikkitalon säätiö yhteistyössä. Kaija Saariaho toimii tuomariston puheenjohtajana.

Lisäksi Savo Oopperan komediallinen Minna Canth -ooppera saa säätiöltä 100 000 euroa. Ooppera esitetään Kuopiossa ja myöhemmin myös muissa kaupungeissa.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö, joka tukee tiedettä ja kulttuuria vuosittain noin viidellä miljoonalla eurolla. Suuret kulttuurihankkeet -avustukset myönnetään ajankohtaisille tutkimus- tai kulttuurihankkeille. Säätiön tarkoituksena on mahdollistaa mittava hanke rahoittamalla hanke joko kokonaan tai toimimalla sen yhtenä päärahoittajana.

Tuoreimmat uutiset