perjantai huhtikuu 26. 2024

Kuopion kaupunginorkesteri ryhtyy kummiksi

Kummilapsitoiminta voi viedä muusikon monenlaisiin tilanteisiin. Kuva: Kuopion Musiikkikeskus, © AliasStudiot / PetraTiihonen

Kaikki vuonna 2017 syntyneet kutsutaan perheineen osallistumaan monivuotiseen taidekasvatussuunnitelmaan.

Kuopion kaupunginorkesteri jatkaa kummilapsiperinnettään. Orkesteri on päättänyt kutsua kaikki vuonna 2017 syntyneet kuopiolaislapset kummilapsiprojektiin, joka alkaa vuonna 2018. Kummilapsille on luvassa monivuotinen taidekasvatussuunnitelma, jolla esitellään musiikin eri tyylilajeja eri teemojen ja esiintyjien kautta lasten ikätasoon sopivalla tavalla.

Edellisen kerran kaupunginorkesteri kutsui kaikki vuonna 2009 syntyneet kummilapsikseen, kun Kuopiossa juhlittiin kaupungin 100-vuotiasta orkesteritoimintaa. Uusi kummilapsiprojekti alkaa puolestaan Suomi 100 -juhlavuoden 2017 seurauksena. Projekti on osa kaupunginorkesterin pitkän tähtäimen suunnitelmaa, jolla siirretään musiikillista kulttuuriperimää seuraaville sukupolville.

”Orkesteri uskoo, että musiikki voi pienestä pitäen olla kiinteä osa lapsen elämää ja antaa virikkeitä lapsen ja aikuisen arkeen. Lapsen varttuessa musiikkitietämys karttuu, ja samalla mieleen jää myös monia aikuisen kanssa vietettyjä unohtumattomia hetkiä – oli kyseessä sitten oma äiti tai isä, isovanhempi tai vaikka kummi. Konsertissa käynti saattaa olla ensimmäinen myös monelle aikuiselle”, kertoo kaupunginorkesterin tuottaja-tiedottaja Elina Prepula.

Tuoreimmat uutiset