maanantai huhtikuu 29. 2024

Mikko Franck päävierailijaksi Roomaan

Mikko FRANCK 5 (credit JF Leclercq) 2015 HD
Mikko Franck. Kuva: JF Leclercq

 

Accademia Nazionale della Santa Cecilia on valinnut päävierailijakseen kapellimestari Mikko Franckin. Roomalainen orkesteri ja kuoro ei ole ottanut päävierailijaa koskaan aiemmin, joten työtehtävä on ainutlaatuinen. Accademia della Nazionale Santa Cecilia perustettiin virallisesti vuonna 1585, joten se on yksi maailman vanhimmista musiikillisista instituutioista.

Muistan kesäkuun 2015 debyyttini Accademia Nazionale della Santa Cecilian kanssa hienona musiikillisena kokemuksena, joka sitoutti minut heti orkesteriin”, Franck kertoo Accademian tiedotteessa. ”Olen todella innoissani kaikista tulevista projekteista, joiden parissa työskentelemme, mukaan lukien Italian kiertue tulevassa syyskuussa. Minulle nämä projektit ovat tilaisuus jalostaa yhteistyötä orkesterin ja kuoron kanssa.”

Franckin ensimmäinen ooppera orkesterin tulevalla konserttikaudella on Richard Wagnerin Lentävä Hollantilainen. Sitä ennen häntä työllistävät MITO-festivaalin konsertit, jotka ovat osa orkesterin Italian kiertuetta.

Franck päätoimi on nykyään Orchestre Philharmonique de Radio Francen musiikillisena johtajana. Hänen sopimuksensa orkesterin kanssa on uusittu elokuuhun 2022 saakka.

Tuoreimmat uutiset