torstai toukokuu 16. 2024

Vuoden 2017 kuoronjohtaja valittu

markus yli-jokipii, kuva studio blick
Markus Yli-Jokipii. Kuva: Studio Blick

Markus Yli-Jokipii tunnetaan energisenä ja erittäin yhteistyökykyisenä kuoronjohtajana, kuoronjohdon opettajana, kapellimestarina ja organisaattorina.”

”Tampereella ollessaan hän on merkittävästi uudistanut ja monipuolistanut pirkanmaalaista kuoroelämää perustamalla Pirkanmaan kuorokeskus -hankekokonaisuuden syksyllä 2014”, kertoo Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry valitsemastaan vuoden 2017 kuoronjohtajasta.

Yli-Jokipii johtaa myös Kamarikuoro Näsiä ja perustamaansa ammattilaiskuoro Tampere Cappellaa. Hän toimii kuoronlaulun lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa ja on johtanut aiemmin mm. Turun Naislaulajia ja perustamaansa Tritonuksen laulajat -kamarikuoroa.

Palkinto myönnettiin Yli-Jokipiille Tampereen tuomiokirkossa 4.2. Kamarikuoro Näsin ja Pirkanpoikien konsertissa. Konsertti oli osa Tampereella pidettyjä Kuorolaulun koulutuspäiviä.

Vuoden kuoronjohtaja -palkinto jaettiin nyt 23. kerran. Se on yleensä jaettu loppuvuodesta, mutta tapahtuma siirrettiin nyt alkuvuoteen. Palkinnon sai viime vuonna Anneli Julén.

Tuoreimmat uutiset