torstai toukokuu 2. 2024

Musiikkikasvatus pohjoisessa säilyy

Oulu, kartta
Oulun musiikkikasvatuksen lakkauttamisen myötä Jyväskylästä olisi tullut Suomen pohjoisin, musiikkikasvatusta pääaineena opettava yliopisto. Matkaero on kuitenkin melkoinen.

Musiikkikasvatusta ei lakkauteta pääaineena Oulun yliopistossa. Yliopiston hallitus ilmoitti aiemmin viime viikolla, että se aikoo ehdottaa opetus- ja kulttuuriministeriölle musiikkikasvatuksen oppiaineen jatkamista vain sivuaineena. Tänään hallitus päätti kuitenkin luopua lakkautussuunnitelmasta.

Sanomalehti Kaleva mainitsee päätöksen syyksi sen, että musiikkikasvatuksen lakkautus olisi liittynyt Jyväskylän yliopiston aikeisiin lopettaa kirjallisuuden opiskelu pääaineena. Arvellaan, että Jyväskylän yliopisto olisi kenties tehnyt asiasta vaihtokauppaa Oulun yliopiston kanssa. Jyväskylän yliopisto luopui kirjallisuuden lakkautussuunnitelmistaan aiemmin tällä viikolla, mutta asiaa tarkasteltaneen uudestaan ensi syksynä, kun yliopistojärjestö Unifi julkaisee selvityksensä taideaineiden opetuksesta Suomessa.

Humanististen oppiaineiden sijaan tilastotieteen, biofysiikan, teoreettisen fysiikan ja geofysiikan pääaineet päätettiin lakkautettaa. Kaikki kyseisistä aloista ovat opiskelija- ja henkilöstömääriltään pieniä koulutusaloja.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset