lauantai toukokuu 18. 2024

Olari Elts aloittaa Kymi Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana

Olari Elts © Toomas Volkmann

Kilpailuvoittaja vieraili Kymi Sinfoniettan johtajana ensi kerran jo vuonna 2000.

Kapellimestari Olari Elts aloittaa 1.1.2018 Kymi Sinfoniettan taiteellisena neuvonantajana. Elts on tehnyt yhteistyötä vierailijana Kymi Sinfoniettan kanssa vuodesta 2000 saakka. Neuvonantajan tehtäviin kuuluu taiteellisen johdon lisäksi vähintään neljän konserttiperiodin johtaminen kapellimestarina vuosittain. Sopimus työtehtävään on kolmevuotinen.

”Kymi Sinfonietta kuuluu niihin orkestereihin, joiden kanssa minulla on pisin historia. Olen enemmän kuin iloinen voidessani jatkaa näiden muusikoiden kanssa säännöllisemmältä pohjalta, niin että voimme pureutua syvemmälle klassismin aikakauteen ja jättää myös hieman suuremman jalanjäljen 2000-luvun musiikkiin”, Elts kommentoi nimitystään.

Virolainen Olari Elts tuli tunnetuksi Jorma Panula -kapellimestarikilpailun ja Jean Sibelius -kapellimestarikilpailun voitoista vuosina 1999 ja 2000. Sen jälkeen Elts on toiminut mm. Latvian kansallisen sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja Helsingin kaupunginorkesterin päävierailijana. Nykyään hän toimii yhä Viron kansallisen sinfoniaorkesterin päävierailijana ja tekee yhteistyötä monien orkestereiden kanssa ympäri maailman. Elts johtaa yhä myös perustamaansa nykymusiikin yhtye NYYD Ensembleä.

Tuoreimmat uutiset