sunnuntai toukokuu 5. 2024

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi rahaa myös taiteen ja kulttuurin yhteisöille – saajien joukossa mm. Savonlinnan oopperajuhlat ja Tampere-talo

Tampere-talo saa opetus- ja kulttuuriministeriöltä tasan puoli miljoonaa euroa avustusta koronapandemiasta selviämiseen. @ Laura Vanzo / Visit Tampere

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tällä viikolla jakanut rahallista koronatukea taiteelle ja kulttuurille useiden miljoonien edestä.

 

Ensin Opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoitti useiden miljoonien euron tuesta mm. Kansallisoopperalle, orkestereille ja musiikkiopistoille. Lisäksi ministeriö julkisti keskiviikkona taiteen, kulttuurin ja luovien alojen ammatillisten yhteisöjen yhteensä lähes 11 miljoonan euron ylimääräiset korona-avustukset.

“Hakemusten runsaus ja monipuolisuus osoittavat sen, kuinka laajasti ja monella eri tavoin koronapandemia on vaikuttanut luovan työn tekemiseen”, tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) totesi ministeriön tiedotteessa.

Ammatillisille yhteisöille tarkoitettuja avustuksia oli mahdollista hakea sellaisten talousvaikutusten lieventämiseen, jotka syntyivät maaliskuun puolivälin ja toukokuun lopun välillä. Eniten avustuksia haettiin musiikin, kulttuuritapahtumien ja näyttämötaiteen aloille.

Tuensaajien joukossa on mm. useita musiikkifestivaaleja sekä elävän musiikin yhdistyksiä, syksyllä avattu musiikkimuseo Fame ja nuorten sinfoniaorkesteri Vivo.

Tukisummat vaihtelivat muutamasta tuhannesta aina puoleen miljoonaan euroon. Savonlinnan oopperajuhlat sai lähes puoli miljoonaa ja Tampere-talo tasan 500 000 euroa koronatukea.

Muita suuria tukia musiikin parissa toimivista yhteisöistä saivat Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseosta vastaava Ainolasäätiö, Musiikkimuseo Fame, Fullsteam Agency ja Joensuun Popmuusikot ry (kukin 100 000 €), Pori Jazz (200 000 €) sekä Helsingin ja Tampereen G Livelabit (yhteensä 130 000 €).

 

Tuoreimmat uutiset