maanantai huhtikuu 29. 2024

Rouvali jättää Tampere Filharmonian 2023

© Kaupo Kikkas

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali jättää Tampere Filharmonian ylikapellimestarin tehtävät tulevan kauden 2022–23 päätteeksi. Tuolloin Rouvalilla tulee täyteen kymmenen vuotta orkesterin taiteellisena johtajana. Tampere Filharmonia on aloittanut uuden ylikapellimestarin hakuprosessin.

Rouvali on tällä hetkellä Lontoon Philharmonia-orkesterin sekä Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari. Hänellä on kiireinen aikataulu isojen kansainvälisten orkesterien vierailijana; Rouvali on tällä kaudella muun muassa johtanut New Yorkin filharmonikkoja.

”Santtu-Matias Rouvalin kausi alkoi syksyllä 2013, ja orkesterissa tunnemme olevamme etuoikeutettuja, kun meillä on ollut mahdollisuus pitää hänet ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana kaiken kaikkiaan kymmenen vuoden ajan. Näiden vuosien aikana orkesterin yleisösuhde on kehittynyt merkittävästi. Korkeatasoisten konserttien lisäksi kiertueet ja levytykset ovat tehneet orkesteria tunnetuksi ja keränneet kiitosta. Toivomme yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin”, kertoo Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo orkesterin tiedotteessa.

Lue Rondossa 4/2022 ilmestynyt Santtu-Matias Rouvalin haastattelu täältä.

Tuoreimmat uutiset