tiistai huhtikuu 30. 2024

Rouvalille merkittävä kiinnitys Göteborgiin

Santtu-Matias Rouvali, kuva Kaapo Kamu
”Ruotsissa on paljon hienoja muusikoita ja vahva suomalaisedustus”, kehuu Santtu-Matias Rouvali. Kuva: Kaapo Kamu

Göteborgin sinfoniaorkesteri on nimittänyt seuraavaksi ylikapellimestarikseen Santtu-Matias Rouvalin. 30-vuotias Rouvali aloittaa pestin kauden 2017-2018 alussa, kun orkesterin nykyisen johtajan Kent Naganon sopimus päättyy. Rouvalin sopimus Göteborgiin on nelivuotinen.

Orkesterin toimitusjohtaja ja taiteellinen johtaja Sten Cranner on valintaan tyytyväinen. Cranner kertoo Rouvalin edustavan dynaamisella nuorekkuudellaan klassisen musiikin tulevaisuutta. Myös konserttimestari Sara Trobäck odottaa työskentelyä Rouvalin kanssa:

”Hänen energiansa ja musikaalisuutensa on meille inspiroivaa ja rikastuttavaa.”

Rouvali kertoo itse olevansa ylpeä saadessaan seurata orkesterin aiempien johtajien, kuten Neeme Järven ja Gustavo Dudamelin jalanjälkiä.

”Sekä Suomella että Ruotsilla on rikas musiikkikulttuuri, joten en malta odottaa niiden tuomista yhteen Göteborgissa sekä kansainvälisillä kiertueilla”, Rouvali kommentoi.

Santtu-Matias Rouvali toimii nykyään Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin päävierailijana. Hän on aiemminkin vieraillut Göteborgin sinfoniaorkesterin johtajana vuosina 2014 ja 2015, ja vierailee orkesterissa jälleen kaudella 2016-2017.

”Se on tosi lähellä! Tulkaa Ruotsiinkin joskus käymään”, Rouvali kehottaa.

Rouvalin sopimus Tampere Filharmoniassa jatkuu uudesta työstä huolimatta kesään 2019. Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta kertoo, että Tampere on Santulle aivan yhtä tärkeä kuin ennenkin:

”Siinä mielessä mikään ei muutu, mutta hänen kansainvälisen uransa kannalta tämä on loistava käänne.”

Tuoreimmat uutiset