maanantai toukokuu 6. 2024

Santtu-Matias Rouvali ja Jakub Hrůša päävierailijoiksi Lontooseen

Jakub Hrůša (vas.) on ollut Philharmonian vierailija vuodesta 2011. Santtu-Matias Rouvali debytoi orkesterin johtajana vuonna 2016. (Hrůšan kuva: Andreas Herzau. Rouvalin kuva: Kaapo Kamu)

Lontoolainen Philharmonia-orkesteri on nimittänyt uusiksi päävierailijoikseen tšekkiläisen Jakub Hrůšan ja Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin.

Philharmonia-orkesteri kertoo tahtovansa Rouvalin ja Hrůšan avulla laajentaa artistitiimiään. Entinen päävierailija oli sir Charles McKerras, joka piti tointa hallussaan kuolemaansa saakka vuonna 2010. Orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena neuvonantajana jatkaa yhä Esa-Pekka Salonen.

Molemmat päävierailijat aloittavat työnsä syksyllä 2017, ja Philharmonian edustajien mukaan heille on luvassa useita konsertteja koko kaudelle 2017/18. Esiintymiset käsittävät Lontoon lisäksi konsertteja muualla Iso-Britanniassa ja ulkomailla.

Philharmonia toivottaa molemmat kapellimestarit tervetulleeksi jo nyt. Hrůša johtaa orkesterin Dvořák- ja Tšaikovski -konsertin 6. huhtikuuta. Rouvali kapellimestaroi puolestaan Holstia ja Elgaria loppuunmyydyssä konsertissa 23.4.

Tuoreimmat uutiset