perjantai toukokuu 17. 2024

Säveltäjät saivat Pirkanmaan taidepalkinnon

Jonne Valtonen (vas.) ja Roger Wanamo tyytyväisinä palkintotilaisuudessa.

Jonne Valtonen ja Roger Wanamo ovat kunnostautuneet erityisesti pelimusiikin tuomisessa konserttisaleihin.

Säveltäjät Roger Wanamo ja Jonne Valtonen ovat saaneet Pirkanmaan taidepalkinnon. Molemmat ovat Tampereen ammattikorkeakoulu TAMKin sävellyslinjan kasvatteja. Wanamon ja Valtosen tunnetuin yhteinen teos on Final Symphony -konserttisarja, joka pohjautuu Final Fantasy -pelien musiikkiin.

”Jonne Valtonen ja Roger Wanamo ovat rikkoneet konserttimusiikin, elektronisen musiikin ja pelimusiikin välisiä raja-aitoja. He ovat löytäneet omanlaisensa tien tuoda uutta nuorta yleisöä sinfoniakonsertteihin ja tutustuttaa konsertteihin tottumattomat kuulijat perinteisen taidemusiikin saloihin”, Pirkanmaan  taidetoimikunta perustelee valintaansa.

”Viimeisen vuosikymmenen aikana parivaljakko on pääasiassa säveltänyt, orkestroinut ja sovittanut pelimusiikkia sinfoniaorkestereille. Heidän omaleimainen musiikkinsa on valloittanut kuulijoita ympäri maailmaa Australiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Konserttikokonaisuuksia ovat esittäneet muun muassa Tokion filharmonikot sekä Lontoon sinfoniaorkesteri, joka on myös äänittänyt yhden Final Symphony -konsertin. Suomessa Valtosen ja Wanamon teoksia ovat esittäneet muun muassa Tampere Filharmonia ja Tapiola Sinfonietta.”

Pirkanmaan taidetoimikunta, yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä jakaa taidepalkinnon vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Veikkausvoittovaroista maksettava palkinto on 5 000 euroa.

Lisää aiheesta:

TAMK lopettaa säveltäjien ja muusikkojen koulutuksen

Tuoreimmat uutiset