torstai toukokuu 2. 2024

Tampere Guitar Festivalin tulevaisuus uhattuna

Tänä kesänä TGF-festivaalilla esiintyi mm. brasilialainen kitaravirtuoosi Yamandu Costa © Antti Kulmanen

Tapahtuma järjestää Save TGF -pelastustalkoot festivaalin turvaamiseksi.

Tampere Guitar Festivalin jatko on uhattuna. Festivaalin järjestäjät kertovat tapahtuman ajatuneen kuluvana vuonna ennätyksellisen syvään taloudelliseen ahdinkoon.

Vaikeudet ovat festivaalien järjestäjien mukaan monen asian summa: tulokseen ovat vaikuttaneet mm. aiempaa alhaisempi täyttöaste, kohonneet ulkoiset kustannukset ja rahoitusvaje. Tapahtuma on järjestetty joka vuosi vuodesta 2005 lähtien. Festivaalilla on esiintynyt lukuisia kansainvälisiä kuuluisuuksia sekä toteutettu satoja yleisötilaisuuksia konserteista kursseihin eri puolilla Pirkanmaata.

”Kitaraleirit lapsille, nuorille, opiskelijoille ja ammattilaisille ovat muodostuneet vuoden tärkeimmäksi kitaristien kohtauspaikaksi”, kertovat järjestäjät tiedotteessaan.

Festivaalin toteutuksesta vastaava Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry on nyt laatinut talouden elvytyssuunnitelman, jota kannattavat ja edesauttavat myös tapahtuman kumppanit Tampere-talo ja Varalan Urheiluopisto.

Suunnitelmaan kuuluvat mm. Save TGF -pelastustalkoot. Mukaan kutsutaan kaikki tapahtuman ja kitaramusiikin ystävät, niin yksityishenkilöt, artistit kuin yhteisötkin. Alkuvuodesta 2018 järjestetään kolme Gaalakonserttia, lisäksi järjestetään mestarikursseja klassisen kitaran ja sähkökitaran soittajille. Konserteissa esiintyy tulevaisuuden lupauksia sekä klassisen ja kevyen kitaramusiikin tähtiä. Auttaa voi ostamalla lipun konserttiin tai ensi vuoden festivaalille, liittymällä yhdistyksen jäseneksi, osallistumalla kursseille tai osallistumalla muuten tapahtuman tukemiseen.

Tuoreimmat uutiset