perjantai toukokuu 17. 2024

Savonlinnan oopperajuhlien Kuningas Rogerin ohjaajaksi vaihtuu Erik Söderblom

Savonlinnan oopperajuhlien ensi kesän uutuuden Kuningas Rogerin ohjaakin Erik Söderblom. Kuvalähde: Savonlinnan oopperajuhlat

Savonlinnan oopperajuhlien Kuningas Roger -tuotannon ohjaaja vaihtuu Krystian Ladasta teatteri- ja oopperaohjaaja Erik Söderblomiin. Esitys on Savonlinnan oopperajuhlien tulevan kesän uutuus.

Ohjaajavaihdos tapahtuu Savonlinan oopperajuhlista ja puolalaisesta Krystian Ladasta riippumattomista syistä. Festivaalin johtajan Jan Strandholmin mukaan Ladan korvaava Erik Söderblom on näkemyksellinen osaaja, joka tuo jo itsessään vaikuttavaan teokseen oman tulkinnallisen kerroksensa.

Puolalaisen Karol Szymanowskin 1920-luvulla säveltämä teos nähdään Suomessa näyttämöllä tulevana kesänä ensimmäisen kerran.

Ohjaajan paikalle astuva Söderblom iloitsee, että oopperajuhlien uusi taiteellinen johtaja Ville Matvejeff on valinnut juuri Kuningas Rogerin ensimmäisen festivaalinsa uutuustuotannoksi. “Hyvin mielelläni astun äkkiä syntyneessä muutostilanteessa ohjaajan rooliin”, Söderblom kertoo.

Kuningas Roger on myös Söderblomin ohjaajadebyytti Savonlinnan oopperajuhlilla. Ohjaajana Söderblom on kuitenkin varsin kokenut. Hän on ohjannut teatterituotantojen ohella yli 30 ooppera- ja musiikkiteatterituotantoa, myös lukuisia kantaesityksiä. Ennen nykyistä tehtäväänsä Espoon kaupunginteatterin johtajana Söderblom on työskennellyt mm. Helsingin juhlaviikkojen taiteellisena johtajana.

Yleisen käytännön mukaisesti Söderblom tuo mukanaan myös oman suunnittelijatiiminsä, eli Kuningas Rogerin puku- ja valaistussuunnittelija vaihtuvat. Näin ollen esityksen visualisoivat pukusuunnittelija Manuela Paladin Šabanović ja valaistus- ja videosuunnittelija Ville Seppänen.

Kuningas Rogerin ensi-ilta on 4. heinäkuuta. Päärooleissa laulavat sopraano Helena Juntunen, baritoni Fredrik Zetterström ja tenori Sam Furness. Esitykset johtaa oopperajuhlien uusi taiteellinen johtaja Ville Matvejeff.

Savonlinnan oopperajuhlia, kuten muitakin ensi kesän festivaaleja, ollaan siis vielä järjestämässä suunnitelmien mukaan. Kuningas Rogerin lisäksi Olavinlinnassa nähdään ensi kesänä myös mm. barokkiooppera Julius Caesar sekä klassikot Carmen, La traviata ja Sevillan parturi. Vieraaksi festivaalille saapuu Kroatian kansallisooppera Euroopan kulttuuripääkaupungista Rijekasta.

Tuoreimmat uutiset