perjantai syyskuu 22. 2023

Sopraano Jenni Hietala ei yltänyt kärkeen Operaliassa

Sopraano Jenni Hietala pääsi finaaliin Operalia-kilpailussa, muttei yltänyt kärkisijoille. Hietala Timo Mustakallio -laulukilpailuissa 2021. © Savonlinnan Oopperajuhlat / lehtikuva

Plácido Domingon perustaman Operalia-kilpailun palkinnot jaettiin Riiassa Latvian kansallisoopperassa sunnuntaina 30. lokakuuta.

Operalia kuuluu maailman tunnetuimpiin kansainvälisiin oopperakilpailuihin. Kilpailun voittajiksi nousivat armenialaissopraano Juliana Grigoryan ja amerikkalaistenori Anthony Leon. Myös muut kärkisijat ovat jaettuja: toisen ja kolmannen sijan kummankin jakavat kolme eri äänityypin laulajaa. Kilpailun lopputulos on herättänyt myös hämmennystä.

Syksyllä Kansallisoopperan Valkyyrian Gerhildenä laulanut suomalaissopraano Jenni Hietala pääsi kilpailun finaaliin, mutta ei yltänyt palkintosijoille. Operalian finaalissa hän esitti Einsam in trüben Tagen Wagnerin Lohengrin-oopperasta.

Kilpailun kärkisijojen jakaminen useamman kilpailijan kesken on herättänyt myös porua. Päätöstä arvosteli brittiläinen, klassiseen musiikkiin erikoistunut toimittaja Norman Lebrecht Slipped Disc -sivuston kirjoituksessaan, jossa nosti esiin myös sen, että molemmat jaetulle ensimmäiselle sijalle nousseet laulajat ovat Plácido Domingon pojanpojan Dominic Domingon edustuksessa. 

STT
Asiasta uutisoi myös Helsingin Sanomat

Tuoreimmat uutiset