maanantai toukokuu 6. 2024

Vuoden Pinna ja Vuoden Puhallinorkesteri valittu

Varkauden soittokunta 100-vuotispäivillään vuonna 2013.

Tunnustukset saivat kapellimestari Anna-Leena Lumme ja Varkauden soittokunta.

Suomen Puhallinorkesteriliitto myöntää vuosittain kaksi tunnustuspalkintoa. Vuoden Pinna -tunnustus annetaan harrastemusiikin parissa työskentelevälle kapellimestarille ja Vuoden Puhallinorkesteri -tunnustus erityisesti edellisvuonna ansioituneelle, harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille. Molemmat palkinnot jaettiin Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä, Rovaniemellä 17.–19.3.2017.

Anna-Leena Lumme.

Vuoden Pinna 2017 -tunnustuksen sai kapellimestari Anna-Leena Lumme. Sibelius-Akatemian puhallinkapellimestariluokalta valmistunut Lumme on työskennellyt mm. trumpetinsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana useissa musiikkiopistoissa Tampereen seudulla sekä monien orkestereiden kouluttajana Suomessa. Vuodesta 2002 lähtien Lumme on toiminut Ylöjärvellä Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa ja myöhemmin Pirkanmaan musiikkiopiston trumpetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana.

Vuoden 2017 Puhallinorkesteriksi valittiin Varkauden soittokunta, jota johtaa kapellimestari Janne Juutilainen. Yksi jo 104-vuotta täyttäneen orkesterin meriiteitestä on mm. Hankihönkäys-puhallinmusiikkileirien totetuttaminen. Puhallinorkesteriliitto kuvailee orkesterin myös määrätietoisesti kehittäneen puhallinmusiikkiharrastusta Varkaudessa.

Soittokunta etsii jatkuvasti uudenlaisia tapoja ja paikkoja missä esiintyä ja ilahduttaa kanssaihmisiä. Varkauden soittokunta on muun muassa soittanut tangotanssit vesitornin katolla, soittoa Kalakukko-katujunassa, hinaajan kannella, uima-altaan reunalla…”, liitto kuvailee.

Tuoreimmat uutiset