keskiviikko toukokuu 15. 2024

EU:n nuoriso-orkesteri lähtee Iso-Britanniasta

Euroopan unionin nuoriso-orkesteri © Peter Adamik

Brexit sai orkesterin vaihtamaan maata.

Euroopan unionin nuoriso-orkesteri (EUYO) muuttaa Belgiaan ja Italiaan. Orkesteri on hyväksynyt Italian kulttuuriministeri Dario Franceschinin ja tämän johtaman ministeriön kutsun siirtää operatiivisen päämajansa Ferraraan ja Roomaan. Lontoossa nykyään majaansa pitävä orkesteri aloittaa myös uuden yhteistyön italialaisen mediakanava RAI:n kanssa Bolzanossa.

Brysselin filharmonikoiden kutsusta EUYO perustaa myös toisen toimipisteen Brysseliin ja aikoo perustaa alueelle nuoriso-orkesterin nimeltä Youth Orchestra of the Flemish Community. Orkesteri laajentaa myös yhteistyötä Grafeneggin orkesterifestivaalin kanssa Itävallassa. Orkesteri aloittaa kaikki muutostoimenpiteet ensi vuonna 2018.

EU:n nuoriso-orkesterin päämaja perustettiin vuonna 1976 Lontooseen, missä se on sijainnut siitä lähtien. Iso-Britannian tuleva ero Euroopan unionista eli Brexit sai kuitenkin orkesterin vakavasti miettimään muuttoa toiseen EU-maahan. Viime maaliskuussa orkesterin toimitusjohtaja Marshall Marcus ilmaisi huolensa erosta ja kertoi orkesterin saaneen sen vuoksi toisista EU-maista useita tarjouksia uudelle päämajalle.

Lisää aiheesta:

EU:n barokkiorkesteri lähtee Britanniasta – syynä Brexit

EU:n nuoriso-orkesterille varmistui vähintään lyhyt jatkotuki

Tuoreimmat uutiset