perjantai toukokuu 3. 2024

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri jatkaa verkkokonserttitoimintaansa

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri jatkaa verkkokonserttien tekemistä. Orkesterin YouTube-kanavalla on jo nyt kuunneltavissa otteita parin vuoden takaisista konserteista. © Karolina Isaksson

Viime lauantaina Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri liittyi verkkokonsertteja tarjoavian orkestereiden joukkoon. Kamariorkesteri jatkaakin nyt verkkokonserttisarjaansa ainakin kahden konsertin verran.

 

Kokkolan Tullipakkahuoneelta lähetetään kaksi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttia: nyt perjantaina 24. huhtikuuta sekä vappuaattona. Viime lauantaina kuultu, sanomalehti Keskipohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston Tullipakkahuone live -sarjaan kuulunut konsertti oli suora lähetys. Orkesterin omat tulevat verkkokonsertit ovat käytännön syistä ennakkoon nauhoitettuja.

Tämän viikon perjantain konsertissa kamariorkesterin pienyhtyeet tarjoavat musiikillisen aikamatkan Henry Purcellin 1600-luvun Englannista Euroopan kautta Sally Beamishin nyky-Skotlantiin. Beamishin ja Purcellin lisäksi konsertissa soi mm. Hans Gálin ja Joaquin Turinan sävelet. Muusikoita kuullaan niin soolona kuin eri kokoonpanoissa triosta sekstettiin.

Vappuaaton ohjelma puolestaan sisältää keveämpää klassista. Dmitri Šostakovitšin, Bela Bartókin, Fritz Kreislerin ja Edward Elgarin sävellysten ohella kuullaan myös paikallista musiikkia Lennart Wittingin ja Viljami Niittykosken sävelin.

Konserttilähetykset alkavat molempina päivinä kello 19 Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin omalla YouTube-kanavalla, jolla on jo nyt nähtävissä muutamia videoita orkesterin parin vuoden takaisista konserteista. Sanomalehti Keskipohjanmaan YouTube-kanavalla voi puolestaan kuunnella orkesterin viime lauantain konserttistriimauksen.

Useat suomalaiset orkesterit ovat pandemian myötä siirtyneet esiintymään Internetissä. Tarjontaan pääset tutustumaan Rondon vinkkausten kautta esim. täältä ja täältä. Lisäksi maaliskuussa Rondo kokosi vinkkilistan, joka sisältää myös ulkomaisten orkestereiden ja oopperatalojen esityksiä.

Tuoreimmat uutiset