Teeman klassisen musiikin ohjelmia marraskuussa 2022

 

Perjantai 4.11.

klo 12.00 Yle Teema Jumalten keinussa

Wagnerin Ring on suurteos vallasta ja rakkaudesta. Anna Kelon ohjattavaksi oopperasarja tulee odottamatta. Teokset valmistuvat Esa-Pekka Salosen ja Susanna Mälkin johdolla, kunnes korona korjaa sadon. (Uusinta)

Sunnuntai 6.11.

klo 14.50 Yle Teema Nobel-rauhanpalkintokonsertti 2021

Norjan television ja Oslon filharmonikkojen konsertti vuoden 2021 Nobelin rauhanpalkinnon voittajien, filippiiniläisen Maria Ressan ja venäläisen Dmitri Muratovin kunniaksi. Ohjelmassa mm. Vivaldin ”Talvi”, Glassin Mishima (Closing), Beethovenin ”Oodi ilolle” sekä koreografi Benke Rydmanin tulkinnat Prokofjevin Romeosta ja Juliasta ja Stravinskyn Tulilinnusta. Orkesteria ja kuoroa johtaa Elim Chan.

 

Keskiviikko 9.11.

klo 19.00 Yle Areena Radion sinfoniaorkesterin konsertti

klo 20.00 Yle Teema (viivästetty)

Nicholas Collon kapellimestari, Hilary Hahn, viulu. Magnus Lindberg: Chorale. Jean Sibelius: Konsertto viululle ja orkesterille d-molli op. 47. Antonin Dvorák: Sinfonia nro 9 e-molli “Uudesta maailmasta” op. 85.

Sunnuntai 13.11.

klo 15.35 Yle Teema Pariisi juhlii 2021

Ranskan kansallispäivälle 14. heinäkuuta on jo muodostunut perinne suuresta konsertista Eiffel-tornin juurella. Kesällä 2021 Ranskan kansallisorkesteria ja kuoroa johti Simone Young. Solisteina mm. oopperatähdet Pretty Yende, Piotr Beczała, Edwin Crossley-Mercer ja Clementine Margaine, harmonikkataiteilija Ksenija Sidorova ja trumpetisti Ibrahim Maalouf. (Uusinta)

Sunnuntai 27.11.

klo 15.10 Yle Teema Messiah/Complex: Uusi Messias-oratorio

G. F. Händelin Messias-oratorio saa uuden monimuotoisen ja vaikuttavan tulkinnan maailman yhteenkuuluvaisuuden ja tasa-arvon hengessä. Kanadalaisin voimin toteutettu teos esitetään englanniksi ja viidellä muulla kielellä, joista kolme on maan alkuperäiskansojen kieliä. Ohjelma on kuvattu eri puolilla Kanadaa niin upean luonnon keskellä kuin urbaanimaisemissa. Musiikista vastaa Toronton sinfoniaorkesteri yhdessä 12 solistin ja neljän kuoron kanssa. (Uusinta)

Edellinen artikkeliMarraskuun Ylen klassiset
Seuraava artikkeliGigli-gaalakonsertissa tähtiä Italiasta ja Suomesta