lauantai toukokuu 4. 2024

Sibelius-viulukilpailu: Ja voittaja on…

Christel Lee soitti viimeisenä kilpailijana Sibeliuksen viulukonserton.
Kuva: Heikki Tuuli

Helsingissä järjestettävän 11. Jean Sibelius-viulukilpailun ensimmäisen palkinnon on voittanut amerikkalainenChristel Lee.

Toiselle sijalle sijoittui itävaltalainen Emmanuel Tjeknavorian ja kolmannen palkinnon nappasi saksalainenFriederike Starkloff.

Voittaja sai palkinnokseen peräti 25 000 euroa, toisen sijan valloittanut 18 000 euroa ja kolmannen palkinnon voittaja 12 000 euroa.

Helsingin Konservatorion Säätiön lahjoittama 3000 euron tunnustuspalkinto parhaasta Sibeliuksen viulukonserton esityksestä meni Emmanuel Tjeknavorianille.

Palkinnon välierän parhaan tilausteoksen esityksestä sai Friederike Starkloff, joka oli valinnut kappaleekseen Francisco del Pinon sävellyksen Jardín de Lágrimas. Lisäksi kisassa parhaiten menestynyt suomalainen pääsee Yleisradioon tekemään kantanauhaesityksen. Kunnia meni Pekko Pulakalle.

STAY CONNECTED

2,264FanitTykkää
1,257SeuraajatSeuraa
0TilaajatTilaa

ENCORE

In memoriam: Tuhansien laulujen mies

0
Vapun alla menehtynyt Kaj Chydenius oli yksi Suomen tuotteliaimpia säveltäjiä, todellinen tuhansien laulujen mies. Chydeniuksen sävellyksistä mainitaan yleensä ensimmäiseksi 1960- ja 70-luvulla syntyneet kantaaottavat...

Yhteishenkeä fagotisteille

Suomessa ei ole yhtään päätoimista fagottiopettajaa. Kun soittajia on vähän, ei ole myöskään luokkahenkeä, joka kantaisi nuoria fagotisteja. Tätä ongelmaa ratkaisemaan ja yhteishenkeä luomaan...

Tuoreimmat uutiset