Konkaritaiteilijan kunnianhimoinen orkesterilevy

Konkaritaiteilijan kunnianhimoinen orkesterilevy

 

Ismo Alanko: Kaiken maailman kehtolauluja. Ismo Alanko, laulu, Oulu Sinfonia, joht. Jaakko Kuusisto. Fullsteam Records 19439913761

Ismo Alangon uusimmalla levyllä perinteinen bändikokoonpano on korvattu Jaakko Kuusiston johtamalla Oulu Sinfonialla, eivätkä vuosien varrelta kasautuneet sovitukset useimmiten mene helpoimman kautta. Alkupuolelta löytyvä Lotta Wennäkosken sovittama Päivän uutinen on nopealiikkeisessä uusekspressiivisyydessään huimaava, ja Markus Fageruddin sovittama Rauhallista Bartókin yömusiikille nyökkäävää kauhua.

Myös elokuvasäveltäjänä menestynyt Timo Hietala onnistuu parissa sovituksessaan erinomaisesti: Kaiken maailman kehtolaulu tihkuu niin ironiaa kuin kabareeta, ja hittipäähän kuuluva Kun Suomi putos puusta saa hiippailevan ja huiman rönsyilevän, tekstiin sopivan postmodernin otteen sitaatteineen. Loppupuolisko jää kuitenkin pääosin alkua heikommaksi: esimerkiksi Mestariteoksen pseudo-räppi lähinnä vaivaannuttaa, eikä myöskään Maailmanlopun sushibaarissa ole samaa inhimillistä kipupintaa kuin monissa muissa. Alanko on oiva tarinankertoja, mutta koko levyn mitalta kaipaisi myös lauluun yhtä monipuolisia ilmaisullisia ulottuvuuksia kuin sovituksista löytyy.

 

Edellinen artikkeliHallitus päässyt sopuun – kulttuurialan leikkaukset perutaan
Seuraava artikkeliChiaroscuro-kvartetti tarjosi nyanssien juhlaa