Kulttuuria ja musiikkia Ylen Teemalla toukokuussa


Sunnuntai 7.5.
klo 15.50 Alexander Ekman: Hammer tv-uusinta pe 12.5. klo 12.00

Teema tanssii: Ruotsalaisen huippukoreografin uusi teos hyökkää aikamme itsekeskeistä ja individualistista elämäntapaa vastaan: Hammer kuvaa hippiyhteisön muutosta kohti digitalisoitunutta ja pirstaloitunutta nykyaikaa. Esiintymässä ovat kakki Göteborgin oopperan tanssijat.

Sunnuntai 14.5. klo 15.20 John Neumeier: Kesäyön unelma Areenassa 12.6. asti, tv-uusinta 19.5. klo 12.00

Teema tanssii: John Neumeierin vuonna 1977 Hampurin baletille luoma Shakespeare-tulkinta on ollut kysytty teos jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Tämä Hampurin baletin esitys on kuvattu vuonna 2021.


Sunnuntai 21.5.
klo 15.45 Firestarter: Bangarra-tanssijat Areenassa 31.7. asti, tv-uusinta pe 26.5. klo 12.00

Teema tanssii: koskettava dokumentti v. 1969 perustetusta, Australian alkuperäisväestön kulttuurista ammentavasta tanssiryhmästä. Bangarra (”tulentekijä”) Dance Theatre tunnetaan vahvasta ja ilmaisuvoimaisesta tanssista, visuaalisuudesta ja ainutlaatuisesta äänimaailmastaan. Tarinan keskushenkilöinä on kolme Pagen veljestä: taiteellinen johtaja Stephen, musiikista ja äänisuunnittelusta vastannut David ja mm. Nurejeviin verrattu atleettinen tanssija Russell. O: Wayne Blair ja Nel Minchin. (Uusinta)


Sunnuntai 28.5.
Yle Teema klo 15.55 Norjan radion sinfoniaorkesteri esittää: Tangoa kolmelle, Areenassa pysyvästi, tv-uusinta 2.6. klo 12.00

Norjalainen säveltäjä, pianisti ja orkesterinjohtaja Sverre Indris Joner on jatkanut argentiinalaisen Astor Piazzollan uurtamalla tiellä tangosävellyksillään. Tässä konsertissa Joner ja hänen Tango for 3 -yhtyeensä esittävät säveltäjän musiikkia yhdessä NRK:n orkesterin kanssa. Jonerin viulukonserton ”Con cierto toque de tango” solistina on taiturimainen Henning Kraggerud.

Edellinen artikkeliPääkaupunkiseutu, toukokuu
Seuraava artikkeliPoimintoja Arte Concertin ohjelmistosta