Poimintoja Arte Concertin ohjelmistosta

Arte Concert tarjoaa kokonaisen teemasarjan naispuolisten kapellimestarien johtamia konsertteja. Esiteltäviä johtajia ovat Emmanuelle Haim, Martina Batic, Barbara Hannigan, Nathalie Stutzmann, Marie Jacquot. Festivaalien tuoretta antia esitellään Baden-Badenin Festspielhausista, josta nähdään Jonas Kaufmannin ja Ludovic Tezierin konsertti, jossa on Verdin aarioita ja duettoja, sekä Emmanuelle Haimin johtama Händelin ooppera Il Trionfo del Tempo e del Disinganno.

Tuoreita oopperatuotantoja ovat Artella mm. seuraavat:

Charles Gounod: Roméo et Juliette. Zurichin oopperan uudessa tuotannossa laulavat ranskalaiset Julie Fuchs ja Benjamin Bernheim. Ohjaus on Ted Huffmanin. Hieno tilaisuus tutustua teokseen ennen sen tuloa Savonlinnan oopperajuhlille ensi kesänä.

Ambroise Thomas: Hamlet. Krzysztof Warlikowskin ohjaama esitys Pariisin oopperasta. Pääroolissa on Ludovic Tézier. Muissa rooleissa ovat Jean Teitgen (Claudius), Eve-Maud Hubeaux (Gertrude) ja Lisette Oropesa (Ophelia).

Prokofjevin Sota ja rauha on saanut Baijerin valtionoopperassa tulkinnan, jossa ei unohdeta Venäjän nykytilaa. © W.HOESL

Sergei Prokofiev: Sota ja rauha. Prokofjevin eeppinen, nelituntinen ooppera Baijerin valtionoopperan uutena tuotantona. Ohjaus Dmitri Tsherniakov, musiikinjohto Vladimir Jurowski. Ooppera perustuu Tolstoin romaaniin. Se on venäläisen realismin klassikko, joka yhdistää eri venäläisten aatelissukujen omaisuuksia Napoleonin hyökkäyksen aikana ja maalaa näin yksityiskohtaisen kuvan yhteiskunnasta. Nyt Venäjän hyökkäys Ukrainaan on korostanut tämän perivenäläisen opetuksen ajankohtaisia piirteitä.

Barrie Koskyn ohjaama Figaron häät tuulettaa perinnettä Wienin valtionoopperassa.

Wolfgang Amadeus Mozart: Figaron häät. Wienin valtionooppera. Toinen osa Barrie Koskyn Mozartin Da Ponte -oopperoiden sarjasta Wieniin. Kapellimestarina on Philippe Jordan, ja solisteina laulavat mm. Andrè Schuen, Patricia Nolz, Stephanie Houtzeel, Josh Lovell ja Ying Fang. Kosky tuulettaa wieniläistä Mozart-perinnettä railakkaalla tyylillään mutta tuo esiin myös komedian vakavan pohjavireen vallan väärinkäytöksestä ja lopulta sen menettämisestä.

https://www.arte.tv/en/arte-concert/

Edellinen artikkeliKulttuuria ja musiikkia Ylen Teemalla toukokuussa
Seuraava artikkeliShostakovitshin kauhu ja toivo