RDO 194 Sibeliuksen Kullervo

Ondinen uutuuksia Rondon tilaajille

Rondo ja levy-yhtiö Ondine aloittavat uudenlaisen yhteistyön, jossa Rondo cd:n tilaajat pääsevät kuulemaan ensimmäisten joukossa Ondinen tuliteriä uutuuksia. Osa Rondo cd -tilaukseen kuuluvista levyistä on näitä julkaisuja, osa taas tehdään omana pakettinaan entiseen tapaan.

Ensimmäisenä postista kolahtaa Ondinen tuoreimpiin julkaisuihin kuuluva Sibeliuksen Kullervo-sinfonia, jossa Radion sinfoniaorkesteria, Viron kansallista mieskuoroa ja Polyteknikkojen kuoroa johtaa Hannu Lintu. Solisteina ovat Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen.

Hannu Linnun intensiiviset ja dramaattiset Kullervo-tulkinnat ovat ihastuttaneet yleisöä jo niin RSO:n konserteissa kuin Tero Saarisen Kansallisbalettiin tekemässä tuotannossa, ja onpa Lintu vienyt Kullervon sanomaa aina Japaniakin myöten. Rusasen sisaruksille Kullervon ja hänen sisarensa sukurutsa on tullut jo käyntikortiksi.

Kun Kullervo sai kantaesityksensä Helsingissä vuonna 1892, tuli Sibeliuksesta kansallinen sankari – ja hän voitti samalla tulevan appensa hyväksynnän. Kyseessä oli säveltäjän ensimmäinen vakava yritys säveltää suurimuotoinen orkesterisävellys. Kullervo on nuoren säveltäjän taidonnäyte, joka on täynnä inspiraatiota, tuoreita ideoita sekä draamaa.

Levyn ohjelma:

Jean Sibelius (1865-1957)
Kullervo, Op. 7

  • I. Introduction. Allegro moderato 12:39
  • II. Kullervo’s Youth. Grave 15:18
  • III. Kullervo and His Sister. Allegro vivace 23:01
  • IV. Kullervo Goes to War. Alla marcia (Allegro vivace) 9:26
  • V. Kullervo’s Death. Andante 12:00

Johanna Rusanen-Kartano, soprano
Ville Rusanen, baritone
Estonian National Male Choir
The Polytech Choir
Finnish Radio Symphony Orchestra
Hannu Lintu, conductor

ODE 1338-5 72:28

Edellinen artikkeliJoulukuun kantaesitykset
Seuraava artikkeliRDO 195 Vogt pitää Brahmsinsa kurssissa